Vandaag hebben we samen met PvdA, D66, SP, GroenLinks, PvdD en het CDA het nieuwe coalitieakkoord gepresenteerd.

Voor Leefbaar Almere is het belangrijk om onze stad te laten groeien met aandacht voor wonen, voorzieningen, recreatie en zorg, met behoud van de grote diversiteit aan wijken, iets echt Almeers.

Zorg krijgt aandacht in dit akkoord:

  1. In het hoofdthema Jeugdzorg
  2. Maar ook bij bouwen

We gaan woningen bouwen voor onze ouderen die moeite hebben met de trap in hun huis of het onderhouden van hun tuin. Zo komen eengezinswoningen vrij voor gezinnen die juist graag een tuin hebben voor hun kinderen. Daarnaast gaan we een aantal woningen bouwen speciaal voor jongeren, waaronder 18-jarigen die vanwege hun leeftijd jeugdzorginstellingen moeten verlaten.

Voor Leefbaar Almere is het ook belangrijk dat we de stad niet kapot bezuinigen. Dit doen we door ook te kijken naar de inkomstenkant. Daarbij hebben we de verhoging van parkeertarieven zo laag mogelijk weten te houden. De locaties voor betaald parkeren blijven beperkt tot Stad en Centrum Almere Buiten.

Door het verhogen van de inkomsten hoeven we minder te bezuinigen op andere zaken, zoals cultuur. Het meedoen aan muziek, dans en theater, vormgeving en schilderen, maar ook sport, geeft kleur aan het leven. Het Almeers Cultuurfonds ondersteunt veel van deze laagdrempelige cultuurvormen en daar zijn wij trots op. Ook benoem ik nog even Stad en Natuur, een organisatie met veel impact in onze groene stad.

Met deze zeer uiteenlopende coalitie hebben we één gezamenlijk doel dat boven alles uitsprong: ons inzetten voor inwoners en het maatschappelijk welzijn van onze stad. Dat is de reden waarom Leefbaar Almere heeft deelgenomen aan deze zware onderhandelingen waarbij we moeilijke keuzes hebben moeten maken. De verantwoordelijkheid voor het stadsbestuur dragen wij de komende jaren graag met deze groep.

Lees hier het Coalitieakkoord: Coalitieakkoord Almere 2024-2026

Wil u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen! Meld u aan voor ons inloopspreekuur en deel uw ervaringen, zorgen en ideeën. Samen werken we aan oplossingen voor een beter Almere.

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen