Er gaan plannen rond voor het bouwen van een grote legerbasis in Zeewolde. Hoewel Almere officieel niet de macht heeft om dit te beslissen, vindt Leefbaar Almere het belangrijk om onze stem te laten horen. Wij zijn van mening dat de bouw van een dergelijke kazerne implicaties kan hebben voor onze stad, evenals voor de natuur en landbouw in de regio.

De voorgenomen kazerne zou plek bieden aan wel 7000 militairen. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is nog niet zeker, maar we willen nu al laten weten wat wij ervan vinden.

Onze voornaamste zorg is de impact op de landbouw. Flevoland heeft uitstekende akkerbouwgrond en een ruime voorraad zoet water, waardoor het een perfecte locatie is voor voedselproductie. Met de bouw van een legerbasis gaat dit unieke potentieel verloren.

Daarnaast brengt de komst van een kazerne met 7000 werknemers niet automatisch meer werkgelegenheid voor Almere en Zeewolde. Het levert hooguit extra vraag naar huizen op als deze mensen ervoor kiezen om dicht bij hun werk te willen wonen.

Als Leefbaar Almere vinden we het belangrijk om op te komen voor wat het beste is voor onze stad, haar inwoners en het unieke landschap van Flevoland. We roepen andere Almeerse politieke partijen op om ons standpunt te steunen en zich uit te spreken tegen de komst van deze megakazerne.

— Elian van Nunen, Raadslid Leefbaar Almere

Wil u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen! Meld u aan voor ons inloopspreekuur en deel uw ervaringen, zorgen en idee├źn. Samen werken we aan oplossingen voor een beter Almere.

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen