Leefbaar Almere en de PVV hebben het initiatief genomen om een verdiepende vergadering op Pampus te organiseren tijdens de Politieke Markt. Hierbij hebben vijf specialisten hun visie gegeven op de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Almere Pampus, gelegen aan het Markermeer. De partijen benadrukken het belang van een groene, duurzame en sociaal verbonden woonwijk.

Almeerse architect Bas ten Brinke stelt voor om BouwRai’s te organiseren voor Pampus, net zoals in de jaren ’90 in Muziekwijk en Filmwijk. Dit zou architecten de kans geven om hun visie op toekomstig wonen te presenteren. Ten Brinke benadrukt ook het belang van sociale cohesie en betrokkenheid van de inwoners bij het ontwikkelen van de nieuwe woonwijk.

Leefbaar Almere ondersteunt het idee om de inwoners actief te betrekken bij het ontwikkelen van Pampus en hen te laten meepraten over hun woonwensen en de groene ontwikkeling van de wijk. De partij wil een kern creëren waarin mensen echt bij elkaar betrokken zijn en een gebied waar mensen graag willen wonen vanwege het verhaal en de sociale samenhang.

Lees meer: https://www.almeredezeweek.nl/nieuws/algemeen/55831/organiseer-weer-bouwrais-voor-pampus

Wil u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen! Meld u aan voor ons inloopspreekuur en deel uw ervaringen, zorgen en ideeën. Samen werken we aan oplossingen voor een beter Almere.

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen