Leefbaar Almere staat voor een ontwikkeling die de leefbaarheid in onze stad verbetert. We willen geen massale Zuidas-achtige hoogbouw in Pampus of andere wijken die het unieke, groene karakter van Almere aantasten.

We merken dat allerlei overheden zich bemoeien met onze stad zonder rekening te houden met wie of wat Almere al is. Onze stad verdient een toekomst die past bij haar identiteit, niet een die blind de trends uit Amsterdam volgt.

We verzetten ons fel tegen het beeld van Almere als slaapstad of ontwikkelingsgebied van Amsterdam. Onze stad heeft haar eigen karakter en staat op eigen benen. De ‘Amsterdam Bay Area’ klinkt misschien chic voor projectontwikkelaars, maar het doet geen recht aan wie wij zijn en suggereert dat onze waarde afhangt van onze nabijheid tot de hoofdstad.

Hoewel we het belang van regionale samenwerking erkennen, mag dit nooit ten koste gaan van onze eigenheid. Een zelfbewust Almere is een sterkere partner in de regio dan een stad die haar identiteit laat verwateren.

Het is tijd om een streep te trekken en te zeggen: tot hier en niet verder met de ‘Amsterdamisering’. Tijd voor De Baai van Almere, waar we bouwen aan een toekomst die past bij onze stad en haar inwoners. We laten ons niet koloniseren, maar bouwen aan een trotse, zelfstandige stad met haar eigen unieke karakter.

Het irriteert ons mateloos dat Almere in het samenwerkingsverband “Amsterdam Metropolian Area” zonder slag of stoot ineens werd aangeduid als ‘Amsterdam Bay Area’. Daarom komt Leefbaar Almere met een motie om de term ‘Amsterdam Bay Area’ resoluut te vervangen door ‘De Baai van Almere’.

Dit is meer dan het veranderen van woorden. ‘De Baai van Almere’ is een statement van trots en onafhankelijkheid. Het zegt: dit is ons gebied, en we bepalen zelf hoe we het ontwikkelen. We zijn kritisch op ongebreidelde groei en megalomane projecten die niet passen bij het karakter van onze stad. Want Almere is geen Amsterdam-light, Almere is geen ontwikkelingspretpark voor allerlei overheden.

Almere = Almere.

Wil u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen! Meld u aan voor ons inloopspreekuur en deel uw ervaringen, zorgen en ideeën. Samen werken we aan oplossingen voor een beter Almere.

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen