Helaas heeft een meerderheid van de gemeenteraad donderdagavond tegen een motie van Leefbaar Almere gestemd om de hanging baskets met bloemen terug te hangen in een deel van ‘oude centrum’. Het Platform Almere Centrum (PAC) had een petitie ingediend waarin bewoners van de omgeving rond het Deventerpad en Olstgracht vroegen of de bakken met bloemen weer terug konden komen.

De manden met bloemen hingen er zeven jaar en werden onlangs tot schrik van de bewoners van de ene op de andere dag weggehaald. Het onderhoudsgeld was op. Leefbaar Almere heeft met de motie geprobeerd om de bakken weer terug te krijgen en dan voor een langere periode, het liefst voor altijd natuurlijk. Helaas is dat niet gelukt. Helaas was dit niet de eerste keer dat de bewoners de gang naar het stadhuis moesten maken. In 2014 schreef Omroep Flevoland al dit.

De bewoners kunnen nog wel via de zogenoemde wijkbudgetten (klik voor de mogelijkheden) een verzoek indienen. Iets met kastje en een muur en dan maar hopen dat het een langer leven is beschoren dan nu het geval was. Leefbaar Almere dankt de bewoners voor het idee en hoopt dat het PAC de moeite wil nemen om een aanvraag via de wijkbudgetten te doen. Want die bloemen fleuren het oudere deel van het centrum, en de Olstgracht in het bijzonder wel gewoon op. Nu is het een behoorlijk kale bedoeling.

Foto: Omroep Flevoland

Wil u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen! Meld u aan voor ons inloopspreekuur en deel uw ervaringen, zorgen en ideeën. Samen werken we aan oplossingen voor een beter Almere.

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen