Het gesprek komt er en er zal taart zijn. Tijdens het actualiteitenhalfuurtje donderdagavond op de Politieke Markt had Leefbaar Almere vragen gesteld over een onduidelijkheid in de aan aankoop van extra grond bij een tuin.

Bewoners van de Stripheldenbuurt voelden zich benadeeld om zij meer zouden moeten betalen voor een stukje extra tuin dan de buren om de hoek in de Aafje Andesstraat. Volgens wethouder Julius Lindenbergh was er al wel duidelijkheid voor die bewoners, maar onze fractievoorzitter vond dat er toch nog een gesprek zou moeten komen.

De bewoners snapten het blijkbaar niet dus misschien moet het nog een keer goed en duidelijk zoals de wethouder nu doet worden uitgelegd. Taart helpt daar meestal bij dus daar zorg ik dan voor. Normaal houden we ons niet zo bezig met de uitvoering omdat dit niet de taak is van een raadslid, maar we werden benaderd door deze Buitenaren en ik vind dat als je een goed en deugdelijk verhaal hebt je dat ook goed moeten kunnen uitleggen. Dat was blijkbaar niet goed gedaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat de wethouder dat wel kan en dat geeft de inwoners in ieder geval duidelijkheid,

zo zei Marco de Kat.

Berichten Omroep Flevoland:

‘Grondkwestie speelde alleen bij buren, omwonenden krijgen geen lagere prijs’
Bewoners eisen van gemeente zelfde lagere grondverkoopprijs als buren kregen

Wil u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen! Meld u aan voor ons inloopspreekuur en deel uw ervaringen, zorgen en ideeën. Samen werken we aan oplossingen voor een beter Almere.