Beste Almeerders,

Onlangs is het minibos in het Vliegerpark afgebrand. Mario Kramer, de initiatiefnemer van dit ‘Tiny Forest’, en een groep van twintig vrijwilligers hebben hard gewerkt om dit bos te beheren en bij te dragen aan de biodiversiteit in onze stad. Helaas is dit werk nu verloren gegaan.

In reactie hierop heeft Leefbaar Almere een aantal vragen gesteld aan het college van de gemeente Almere. We vragen ons af of het college bereid is om enkele bomen uit ons bomendepot te leveren. Deze bomen kunnen de basis vormen voor het herstel van het minibos. Daarnaast vragen we of het college uit bestaande middelen hand- en spandiensten kan leveren om de vrijwilligers te ondersteunen bij het herstel van dit minibos.

We vinden minibossen belangrijk voor zowel mens als milieu. Ze bevorderen de biodiversiteit, nemen warmte op en bieden een leuke plek voor de inwoners van Almere. Daarom is Leefbaar Almere van mening dat het goed zou zijn als dit minibos snel wordt hersteld.

We hopen dat het college deze mening deelt en bereid is om te helpen bij het herstel van het minibos in het Vliegerpark. We houden u op de hoogte van de voortgang van dit initiatief.

— Elian van Nunen, raadslid Leefbaar Almere

Wil u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen! Meld u aan voor ons inloopspreekuur en deel uw ervaringen, zorgen en idee├źn. Samen werken we aan oplossingen voor een beter Almere.

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen