Afgelopen maandagnacht is na een kort ziekbed ons voormalig gemeenteraadslid Jannie Degenhardt overleden. Ze is 70 geworden.

Jannie is 20 jaar politiek actief geweest, was namens de fractie woordvoerder Sociaal Domein en ging het afgelopen jaar met “politiek pensioen”. Het raadslidmaatschap nam ze zeer serieus, ze vond het een eer om de inwoners van Almere te vertegenwoordigen.

Haar politieke stijl kenmerkte zich door een gedegen voorbereiding. Ze wist waarover ze sprak, was wars van politieke spelletjes, benaderde alles altijd puur inhoudelijk en ging op zoek naar een goede samenwerking met andere partijen. Ze hoefde niet zo nodig “met mijn kop in de krant”. Dat moesten anderen maar doen.

Voor Leefbaar Almere was ze op de achtergrond ook belangrijk. Bij verkiezingen moesten nieuwe kandidaten ook even langs Jannie. Met haar mensenkennis keek ze dwars door mensen heen. Daarna hoorde we dan ‘Ja, die heeft wel wat’, of: ‘ nou, dat moesten we maar niet doen’.

We zijn bij Leefbaar erg op elkaar gesteld. Met haar overlijden verliezen we niet alleen een heel betrokken Almeerse. Haar overlijden voelt voor ons als het verlies van een familielid.

Online condoleren kan op:

https://www.memori.nl/gedenkplaats/jannie-degenhardt