Maak ook plannen om het nieuwe stadsdeel Pampus te bouwen volgens de Almeerse principes. Dat is donderdagavond in de laatste gemeenteraadsvergadering van dit politieke jaar door een ruime meerderheid besloten. De motie die daartoe opriep werd ingediend door Leefbaar Almere, VVD, PvdA en PVV.

De gemeenteraad heeft daarmee overduidelijk uitgesproken dat er ook nagedacht moet worden om Pampus een groen en open karakter te laten krijgen en er niet alleen plannen mogen worden gemaakt om tot een Amsterdam Oost Oost te komen. Ook Almere West West moet in de variaties terug te zien zijn.

Aantallen moeten niet leidend zijn. Het gaat om de kwaliteit en dan zien we bij die uitgewerkte plannen wel wat we willen. Het zo maar volbouwen met hoogbouw, zonder groen of voorzieningen is volgens ons niet de bedoeling. De meerderheid is het daar gelukkig mee eens. We lossen de landelijke woningbouwcrisis en of het huizentekort hier in de stad echt niet zo maar even op. Met deze motie bewaken we als raad ook wat we willen.

Legt Marco de Kat fractievoorzitter van Leefbaar Almere uit.

Het college van burgemeester en wethouders moet later dit jaar de eerste verkenningen aan de gemeenteraad voorleggen.

Wil u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen! Meld u aan voor ons inloopspreekuur en deel uw ervaringen, zorgen en ideeën. Samen werken we aan oplossingen voor een beter Almere.

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen