We willen geen centrum dat alleen bestaat uit strakke hoge torens en grote winkels. We willen een plek waar mensen ook voor andere doeleinden terecht kunnen, die een versterkende werking op het centrum hebben.

Neem bijvoorbeeld de vele ouders die wekelijks hun kinderen naar verschillende activiteiten in het centrum brengen. Dit kunnen muzieklessen zijn, maar ook bijvoorbeeld tekenlessen, sportlessen of naschoolse programma’s. Na de activiteit blijven ze vaak hangen om te winkelen en iets te eten.

Maar denk ook aan andere functies zoals kinderdagverblijven, buurthuizen, speeltuinen en dergelijke. Hier in het centrum hebben we het ziekenhuis, wat natuurlijk prachtig is.

Iets wat we erg missen zijn kleinere ruimtes, voor kleine winkels, daarvoor zou het circus next level een goed initiatief zijn. Maar we denken ook aan kleine werkplekken voor ZZP’ers of jonge makers.

Ook daarom vinden we het ook belangrijk om gemeentelijk vastgoed in het centrum te behouden. We hebben plekken nodig die we kunnen aanpassen aan wat de mensen in onze stad nodig hebben. Het ene moment kan een gebouw dienen als opvang voor vluchtelingen, zoals nu de brandweerkazerne. Het andere moment als een broedplaats of als tijdelijke uitbreiding voor de gemeentelijke dienstverlening.

We willen ook ruimte houden voor toekomstige ontwikkelingen die vanuit de stad zelf komen. Almere is in korte tijd enorm gegroeid en in tegenstelling tot oudere steden hebben we niet honderden jaren de tijd gehad voor allerlei ontwikkelingen. Door op perceelniveau ruimtes open te houden, geven we deze ontwikkelingen een kans.

Wil u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen! Meld u aan voor ons inloopspreekuur en deel uw ervaringen, zorgen en idee├źn. Samen werken we aan oplossingen voor een beter Almere.

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen