Waarom zijn er aan de ene kant van de Homerusmarkt wel prullenbakken en aan de andere kant niet? Mogen commerciële voetbalscholen kinderen van de pleintjes wegsturen? En hoe kunnen we de terrassen en luifels verbeteren om beter te schuilen bij regen?

Leefbaar Almere-gemeenteraadsleden Jordy Hulzebos en Marcel Bakker schoven een paar weken geleden aan bij Esther Kraal, eigenaresse van het Koffiepunt in de Homerusmarkt. Het wijkje rond de markt wordt steeds levendiger, wat ook meer verkeer met zich meebrengt. Dit baart veel inwoners zorgen. Daarnaast zou de wijk meer ontmoetingsplekken kunnen krijgen met extra bankjes in de parken en bossen.

Bewoners benoemden ook overlast door hondenpoep en dronken mensen, en ze maken zich zorgen over junks op skateplekken, waardoor kinderen zich onveilig voelen. Wat hebben we eigenlijk nog gehoord nadat het besluit over een Domus in Poort werd genomen?

Tijdens de bijeenkomst kwam ook de behoefte aan een eigen voetbalclub in Almere Poort naar voren. Leefbaar Almere heeft dit punt opgepakt en schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders om de haalbaarheid van een voetbalclub in de wijk te onderzoeken. Dit initiatief zou de sociale binding in de wijk versterken en een oplossing bieden voor de lange wachtlijsten bij andere clubs in de stad.

Voor een aantal punten is er al contact gezocht met de wijkregisseur, en met enkele andere zaken zijn we nog bezig. De fractieleden van Leefbaar Almere vonden de middag zeer nuttig. Er werden veel positieve punten en zaken die voor verbeteringen vatbaar zijn genoemd. De fractie dankt de bewoners die langs zijn gekomen en gaat met de genoemde zaken aan de slag.

Wil u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen! Meld u aan voor ons inloopspreekuur en deel uw ervaringen, zorgen en ideeën. Samen werken we aan oplossingen voor een beter Almere.

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen