In de Verzetswijk zijn bewoners teleurgesteld omdat ze niet zijn meegenomen in het besluit over de plaatsing van een transformatorhuisje. Wij vragen ons af waarom het stadhuis deze beslissingen neemt, terwijl ons motto ‘Mensen maken de stad’ is.

De gemeente heeft besloten een transformatorhuisje te plaatsen zonder overleg met de buurt. Dit terwijl Liander beloofd had de bewoners in de toekomst te informeren. De bewoners en zelfs Liander hadden een andere locatie in gedachten die zij beter vonden, maar de gemeente besloot anders.

In een email aan ons lieten de bewoners weten dat ze zich in de kou gezet voelen door de gemeente. Ze ervaren geen enkele bereidheid om naar hun unanieme voorkeur voor een andere locatie te luisteren.

Het betrekken van de buurt bij dit soort beslissingen is heel belangrijk voor het draagvlak. De eenzijdige aanpak van het stadhuis zorgt nu voor weerstand en frustratie onder de bewoners. Dit is extra belangrijk, want er moeten in de toekomst nog veel meer van deze huisjes komen.

Wij hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders. Lees hier de schriftelijke vragen voor meer details.

Wil u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen! Meld u aan voor ons inloopspreekuur en deel uw ervaringen, zorgen en idee├źn. Samen werken we aan oplossingen voor een beter Almere.

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen