Een bericht over het vandalisme op de voetbalvelden in Almere Haven! Na onze schriftelijke vragen aan het college zijn we persoonlijk naar FC Almere gegaan om de schade te bespreken. Tijdens ons bezoek spraken we met Jeffrey Halsema en Remco Fens, die al geruime tijd te maken hebben met problemen veroorzaakt door gebruikers van het openbare veld, dat door de gemeente toegankelijk wordt gehouden.

Hoewel FC Almere jaarlijks een aanzienlijke gebruikersprijs betaalt voor het terrein, mogen ook niet-leden gebruikmaken van de faciliteiten, zoals andere commerciƫle sportverenigingen, scholen en inwoners van de stad die willen sporten. Helaas blijkt dat sommige gebruikers zich niet verantwoordelijk gedragen. Ze beschadigen niet alleen de sportuitrusting van FC Almere, maar organiseren ook activiteiten die niets met sport te maken hebben. Denk hierbij aan barbecue bijeenkomsten, laat in de nacht alcohol drinken en drugsgebruik, waarbij ze opzettelijk misbruik maken van de sportuitrusting. Ze gebruiken bijvoorbeeld de doelen als zitbanken, gooien ze omver en vernielen ze expres. Dit onacceptabele gedrag brengt FC Almere keer op keer hoge reparatiekosten met zich mee, kosten die zij moeten betalen uit de contributie van hun leden en andere inkomsten die bedoeld zijn om de kwaliteit van het voetbalspel te verbeteren.

Het probleem ligt in het feit dat het terrein openbaar toegankelijk moet blijven en niet afgesloten mag worden, waardoor handhaving moeilijk is. Daarnaast zijn de kosten telkens weer voor FC Almere. Dit is een onmogelijke situatie en daarom moeten we actie ondernemen! We willen dit onderwerp op de agenda plaatsen en verandering teweegbrengen. Het is tijd dat er een oplossing komt, zodat FC Almere in Almere Haven niet langer de dupe zijn van vandalisme. Laten we samen streven naar een veilige en respectvolle omgeving waar iedereen van sport kan genieten!

Wil u ons spreken over dit onderwerp of iets anders wat speelt in onze stad? Wij willen het graag van u horen! Meld u aan voor ons inloopspreekuur en deel uw ervaringen, zorgen en ideeƫn. Samen werken we aan oplossingen voor een beter Almere.

Mailen mag ook: hallo@leefbaaralmere.nl

Je kan ook je telefoonnummer achterlaten en een raadslid zal snel contact met je opnemen